izaberi jezik

Usluge u turizmu

Sremski Karlovci idealno su turističko mesto, pre svega zbog geografskog položaja. Nalaze se na desnoj obali Dunava i padinama Fruške Gore, od Beograda su udaljeni 70, a od Novog Sada samo 10 km. Za svega nekoliko minuta, od Karlovaca se stiže do fruškogorskih manastira, malih gradića sa bogatom istorijom, poput Rume, Sremske Mitrovice, Iriga, Vrdnika i živopisnih vojvođanskih sela. Samo mesto obiluje brojnim kulturno - istorijskim znamenitostima. Pored „KAPELE MIRA“, koja je podignuta u znak sećanja na zaključenje KARLOVAČKOG MIRA 1699. godine, tu je i najstarija gimnazija srpskog naroda (gimnazija osnovana 1791., a današnja zgrada izgrađena 1891. godine), kao i najstarija Bogoslovija Srpske Pravoslavne Crkve (osnovana 1794. godine), PATRIJARŠIJSKI DVOR, zgrada Magistrata iz 1790. godine, kao i nadasve čuvena česma ČETIRI LAVA, locirana u samom centru mesta.

TURISTIČKE TURE

Fondacija, po Vašem zahtevu i želji, obezbediće smeštaj u karlovačkim hotelima i pansionima, ishranu u restoranima, po pristupačnim cenama, upravo onako kako Vi to budete želeli. Obezbediće i pratnju turističkih vodiča. Organizovaće posete kulturno-istorijskim spomenicima i fruškogorskim manastirima. Ove usluge namenjene su individualnim i grupnim posetama, u tradicionalnom, školskom ili religioznom turizmu.

KARLOVAČKE VINARIJE

Ulica u kojoj se nalazi Kapela mira (ulica Karlovačkog mira) i koja se neposredno nadovezuje na ulicu u kojoj se nalazi kompleks ZAVIČAJNA KUĆA, je ulica u kojoj se nalazi najveća koncentracija karlovačkih vinara i podrumara. Organizovaćemo Vam, ako to budete poželeli, i degustaciju karlovačkih vina u nekom od najpoznatijih karlovačkih podruma. Tu će te moći, ako poželite, i da degustirate i druge proizvode toga domaćinstva – šunka, kobasice, slanina i sl.

ZAVIČAJNA KUĆA

U sklopu kompleksa ZAVIČAJNA KUĆA se nalazi i manja prodavnica suvenira, u kojoj možete kupiti sitnice koje će Vas podsećati na posetu Fondaciji i Karlovcima. Na pogodnim delovima dvorišta su postavljena - ukopana četiri masivna drvena stola sa klupama u hladovini jednog oraha i jednog badema. Za ovim stolovima posetioci  mogu da se odmore u hladovini i da popiju neko osvežavajuće piće.

Foto galerija

Sremski Karlovci i ostale destinacije iz naše ponude.